Το blog μας

Τι μόνωση να επιλέξω για το σπίτι μου;

Ημερομηνία : 8/02/2019
Τι μόνωση να επιλέξω για το σπίτι μου;

Τα περισσότερα σπίτια που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980 δεν διαθέτουν ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης. Αυτό συνεπάγεται πολύ μεγάλη κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο, με αντίστοιχα υψηλές χρεώσεις που επιβαρύνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό σας.

 

Η έλλειψη μόνωσης συνεπάγεται απώλεια ενέργειας πάνω από 50%

 

Η θερμομόνωση είναι ένας από τους πλέον οικονομικούς τρόπους για να θωρακίσετε το ακίνητό σας και να το καταστήσετε πιο αποδοτικό ενεργειακά. Η θερμομόνωση λειτουργεί όπως ένα φράγμα, περιορίζοντας σημαντικά την ενεργειακή απώλεια και το κόστος για να επιτύχετε μία σταθερή, ιδανική θερμοκρασία στον εσωτερικό χώρο. Ένα αποτελεσματικά μονωμένο σπίτι παραμένει πιο δροσερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και πιο ζεστό κατά τους χειμερινούς, και εξασφαλίζει ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης για τους ενοίκους του.

 

Χάρη σ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης, τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού λειτουργούν για λιγότερο χρόνο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας αλλά και τις εκπομπές ρύπων. Με το κατάλληλο σύστημα θερμομόνωσης επιτυγχάνετε την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου σας, και εξασφαλίζετε τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να αποκτήσει το σπίτι σας πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης.

 

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο θερμομόνωσης

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θερμομόνωσης και για την κατάλληλη επιλογή σίγουρα θα χρειαστείτε τις συμβουλές ειδικευμένων επαγγελματιών στο αντικείμενο της μόνωσης. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να εξασφαλίσετε ότι το συνεργείο που θα επιλέξετε θα χρησιμοποιήσει μονωτικά υλικά υψηλής ποιότητας, που αντέχουν στο χρόνο.

 

Η κλασική θερμομόνωση ταράτσας είναι η πρώτη λύση που θα πρέπει να εξετάσετε, καθώς μειώνει, αποδεδειγμένα, την κατανάλωση ενέργειας έως και κατά 60%. Με μικρό συνολικό επιπρόσθετο βάρος, αποτρέπει τη στατική καταπόνηση του κτιρίου σας και συμβάλλει αποτελεσματικά στη συνολική προστασία του από τις καιρικές συνθήκες. Χάρη στη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει, σας εγγυάται την ταχύτερη δυνατή απόσβεση της επένδυσής σας.

 

Εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα προσφέρει και η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, που γίνεται με τοποθέτηση θερμοπρόσοψης. Με την θερμοπρόσοψη επιτυγχάνουμε την εξάλειψη των θερμογεφυρών και αποτρέπουμε την ταχεία απώλεια της ενέργειας διαμέσου των τοίχων του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας έως και κατά 40%, με άμεσα αποτελέσματα στη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου/φυσικού αερίου.

 

Το είδος της μόνωσης που θα επιλέξετε, εξαρτάται από δύο παράγοντες. Τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας (τη θέση του διαμερίσματός σας στο μέσα στο κτίριο, αν πρόκειται για μονοκατοικία ή πολυκατοικία, την παλαιότητα του κτιρίου κλπ) και το είδος του προβλήματος που θέλετε να εξαλείψετε (υγρασία ή μαύρα στίγματα στον τοίχο ή στο ταβάνι, κίτρινοι λεκέδες και πέσιμο του σοβά). Επιπλέον, απαιτείται από τη μεριά σας να επιλέξετε ένα κατάλληλα εξειδικευμένο συνεργείο στο χώρο της μόνωσης, για να έχετε τη σωστή διάγνωση του προβλήματός του κτιρίου, άρα και την κατάλληλη επιλογή μόνωσης.

 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου συστήματος θερμομόνωσης αποτελεί μία επένδυση που συμβάλλει στη μακροζωία του κτιρίου και των συστημάτων του και αναβαθμίζει σημαντικά την αγοραστική αξία του αλλά και την ποιότητα ζωής των ενοίκων του.

 

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον κατάλληλο τύπο μόνωσης που πρέπει να επιλέξετε για το σπίτι σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!