Ανεστραμμένη Θερμομόνωση Ταράτσας

Ανεστραμμένη Θερμομόνωση Ταράτσας | monosys.gr

Αν αναζητάτε μια οικονομική, λιγότερο χρονοβόρα και παράλληλα εξαιρετικά αποδοτική μέθοδο για την μόνωση της ταράτσας σας, τότε η ανεστραμμένη μόνωση είναι η ιδανική λύση για εσάς! Εφαρμόζεται συνήθως, όταν υπάρχουν κλίσεις – ρύσεις στο αρχικό υπόστρωμα και συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του κτιρίου.

Η μέθοδος αυτή, σε αντίθεση με την συμβατική θερμομόνωση ταράτσας, προϋποθέτει την ύπαρξη στεγανοποίησης στην επιφάνεια της ταράτσας, καθώς τα θερμομονωτικά υλικά τοποθετούνται πάνω από αυτή και προσφέρουν πλήρη προστασία στην στεγανοποίησή σας χειμώνα και καλοκαίρι, από το κρύο, την υγρασία ή την ζέστη.

Αναζητήστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της ανεστραμμένης θερμομόνωσης στην μόνωση ταράτσας

Τρόπος εφαρμογής της ανεστραμμένης θερμομόνωσης

 • Στάδιο 1ο : Προετοιμασία της επιφάνειας

  Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των θερμομονωτικών υλικών στην ταράτσα σας, προηγείται η προετοιμασία και ο σχολαστικός καθαρισμός όλης της επιφάνειες, καθώς και το ξήλωμα των σαθρών κονιαμάτων.

 • Στάδιο 2ο : Επάλειψη με ασφαλτικό βερνίκι

  Μετά τον καθαρισμό πραγματοποιείται η επάλειψη ολόκληρης της επιφάνειας με ασφαλτικό βερνίκι Primer προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσφυση του ασφαλτόπανου στο υπόστρωμα και να αποφευχθεί η αποκόλλησή του.

 • Στάδιο 3ο : Θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου

  Ακολουθεί η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου DIEN SBS, η οποία πραγματοποιείται με ειδικό φλόγιστρο, ενώ με την χρήση ειδικού εργαλείου (κυλινδράκι) συγκολλώνται τα ασφαλτόπανα μεταξύ τους, παράλληλα το ένα με το άλλο. Το ασφαλτόπανο που τοποθετείται είναι βάρους 5 ή 6 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ διαθέτει άνω επικάλυψη ορυκτής λευκής ψηφίδας και χαρακτηρίζεται για την μεγάλη ανθεκτικότητά του σε ακραίες θερμοκρασίες (έως -20o C). Κατά την συγκόλληση των ασφαλτόπανων αφήνεται πάτημα 10 εκ. μεταξύ τους, ενώ στα στηθαία προεκτεινόμαστε κατά 20 εκ. περίπου.

 • Στάδιο 4ο : Ενίσχυση της στεγανοποίησης

  Αφού πραγματοποιηθεί η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου, στόχος είναι να προστατευτούν τα ευαίσθητα σημεία (π.χ. κάγκελα, υδρορροές, πόδια ηλιακών, κλπ.).

 • Στάδιο 5ο : Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών

  Επόμενο βήμα αποτελεί η τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών DOW, εξηλασμένης πολυστερίνης, 5 εκ η καθεμία.

 • Στάδιο 6ο : Επίστρωση γεωυφάσματος

  Στο τελευταίο στάδιο, πάνω από τις θερμομονωτικές πλάκες τοποθετείται γεωύφασμα 200gr προκειμένου να τους προσφέρει προστασία και να τις διαχωρίσει από το βότσαλο ή το χαλίκι που επιλέγεται ως η τελική στρώση στην επιφάνεια της ταράτσας σας.

Τα πλεονεκτήματα της ανεστραμμένης θερμομόνωσης για τη μόνωση ταράτσας

 • Αυξημένη διάρκεια ζωής της στεγανοποίησης, λόγω προστασίας της από τα υπόλοιπα υλικά.
 • Μειωμένο κόστος κατασκευής και κατ' επέκταση ταχύτερη απόσβεση της επένδυσης.
 • Εξαιρετικά επίπεδα θερμομόνωσης και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας σας.