Στεγανοποίηση με πολυουρεθανικά

Μόνωση Ταράτσας & Τοίχου με πολυουρεθάνη

Είναι γνωστό ότι οι εργασίες μονώσεων είναι απαραίτητες τόσο στις καινούργιες όσο και στις παλαιότερες κτιριακές κατασκευές προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιθυμητή θερμομόνωση του κτιρίου. Μια από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές μεθόδους στεγανοποίησης ενός κτιρίου στην σύγχρονη εποχή αποτελεί η μόνωση με υλικά πολυουρεθάνης.

Η συγκεκριμένη μέθοδος μονώσεων μπορεί να εφαρμοστεί σε πλήθος περιπτώσεων, ωστόσο προτιμάται σε απαιτητικές επιφάνειες όπως οι ταράτσες, ή τα δύσβατα σημεία μιας κτιριακής κατασκευής.

Τα πολυουρεθανικά, ως μονωτικά υλικά πολυμερίζονται ταχύτατα με την υγρασία της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας μια μονολιθική στεγανωτική μεμβράνη και πετυχαίνοντας την ιδανική πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια, ενώ εγγυώνται απόλυτη προστασία της επιφάνειας από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία, τις καιρικές συνθήκες, χημικά καθώς και από μηχανικές - θερμικές καταπονήσεις.

Τρόπος εφαρμογής της στεγανοποίησης με πολυουρεθανικά

 • Όπως σε κάθε άλλη μέθοδο στεγανοποίησης (π.χ. στεγανοποίηση φρεατίων ανελκυστήρων), το πρώτο βήμα της διαδικασίας αποτελεί ο καθαρισμός της προς μόνωση επιφάνειας και η αφαίρεση των σαθρών κονιαμάτων.
 • Στην συνέχεια τα ευαίσθητα σημεία της επιφάνειας, όπως τα κάγκελα και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, ενισχύονται με υλικό σφραγιστικό Sikaflex 11 FC+.
 • Ακολουθεί η τοποθέτηση ασταριού δύο συστατικών Sika Bonding primer σε όλη την επιφάνεια και περιμετρικά αυτής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσφυση και αγκύρωση του πολυουρεθανικού συστήματος.
 • Στην επιφάνεια τοποθετείται οπλισμός Sika Reemat με στόχο να ενισχυθεί η στεγανοποίηση.
 • Εφαρμόζονται δυο στρώσεις πολυουρεθανικής μεμβράνης Sikalastic 612 ​με συνολική κατανάλωση 2,2 kg/m2.
 • Στο τελευταίο στάδιο τοποθετείται μια τελική στρώση Sikalastic 570 coat προκειμένου να ενισχυθεί η στεγανοποίηση, ωστόσο στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί τοποθέτηση πλακιδίων γίνεται επίπαση με χαλαζιακή άμμο και ​δεν απαιτείται η εφαρμογή του​ Sikalastic 570 coat.
Μόνωση Ταράτσας & Τοίχου με πολυουρεθάνη

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μόνωση με πολυουρεθάνη

 • 1. Οικονομική επιλογή

  Η μόνωση μιας ταράτσας ή τοίχου με πολυουρεθανικά συνιστά μια οικονομική επιλογή, με χαμηλότερο κόστος σε σχέση με άλλες μεθόδους στεγανοποίησης και εξασφαλίζει άμεση απόσβεση του κόστους της κατασκευής.

 • 2. Εύκολη εφαρμογή

  Η στεγανοποίηση με πολυουρεθανικά έχει μικρό βάρος και συνεπώς εξασφαλίζει εύκολη τοποθέτηση, αλλά και την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση του κτιρίου. Το γεγονός αυτό την καθιστά την καλύτερη μέθοδο στεγανοποίησης για παλαιότερες κτιριακές κατασκευές που δεν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό αντοχής με νεόδμητα κτίρια.

 • 3. Προστασία από υγρασία

  Η πολυουρεθάνη διαθέτει μικρό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας, με αποτέλεσμα να εγγυάται 100% προστασία από υγρασία και υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, συγκριτικά με άλλα μονωτικά υλικά.

 • 4. Απουσία θερμογεφυρών

  Η συγκεκριμένη μέθοδος στεγανοποίησης δεν δημιουργεί θερμογέφυρες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν θερμικές απώλειες του κτιρίου.

 • 5. Μεγάλη αντοχή

  Η πολυουρεθάνη είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά μονωτικά υλικά, που διαθέτουν την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.