Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανο

Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανο

Η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτικές μεμβράνες είναι μια οικονομική και αξιόπιστη λύση για τη μόνωση της ταράτσας σας.

Τα ασφαλτόπανα, ως υλικά, έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται 100% στην επιφάνεια του υποστρώματος, προστατεύοντας πλήρως την ταράτσα σας. Είναι, επίσης, πολύ οικονομικά, και ευρέως διαθέσιμα υλικά στην αγορά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτικές μεμβράνες αποτελεί μία οικονομική και αξιόπιστη λύση που μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πάρα πολλά χρόνια.

Τρόπος εφαρμογής της στεγανοποίησης με ασφαλτόπανο

  • Καθαρισμός και προετοιμασία όλης της επιφάνειας, ξήλωμα σαθρών κονιαμάτων.
  • Επάλειψη με ασφαλτικό βερνίκι Primer σε όλη την επιφάνεια για την επίτευξη της μέγιστης πρόσφυσης του ασφαλτόπανου στο υπόστρωμα και την αποφυγή της αποκόλλησής του.
  • Θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου DIEN SBS βάρους 5 ή 6 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρο, με άνω επικάλυψη ορυκτής λευκής ψηφίδας και αντοχής έως τους -20o Κελσίου. Η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου γίνεται με ειδικό φλόγιστρο. Τα ασφαλτόπανα συγκολλούνται παράλληλα μεταξύ τους, το ένα με το άλλο, ξεκινώντας πάντα από το χαμηλότερο σημείο προς το υψηλότερο. Η συγκόλληση των ασφαλτόπανων γίνεται με ειδικό εργαλείο (κυλινδράκι) αφήνοντας πάτημα 10 εκ. Στα στηθαία προεκτεινόμαστε κατά 20 εκ. περίπου.
  • Τέλος, για την ενίσχυση της στεγανοποίησης περιμετρικά, καθώς και στα ευαίσθητα σημεία, εφαρμόζουμε υλικά σφραγίσεως όπως ακρυλική, ασφαλτική και πολυουρεθανική μαστίχη. Στις ενώσεις των ασφαλτόπανων περνάμε αλουμινόχρωμα για την προστασία από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Τα πλεονεκτήματα της στεγανοποίησης ταράτσας με ασφαλτόπανο

  • Προσφέρει απόλυτη (100%) προστασία από την υγρασία.
  • Εξασφαλίζει απόλυτη πρόσφυση σε όλα τα δομικά υλικά.
  • Είναι οικονομική, συμβάλλοντας σε γρήγορη απόσβεση του κόστους επένδυσης.
  • Έχει μεγάλη αντοχή στις συστολές και διαστολές του κτιρίου διότι είναι ελαστομερείς (sbs) οι μεμβράνες.