Θερμογραφία | Ενεργειακός Έλεγχος Κτιρίων

Θερμογραφία - Ενεργειακός Έλεγχος Κτιρίων | monosys.gr

Σας προβληματίζει η υγρασία στο εσωτερικό των τοίχων του σπιτιού σας; Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μόνωση της ταράτσας και δεν γνωρίζετε που να απευθυνθείτε; Είτε σκοπεύετε να ενοικιάσετε ή να αγοράσετε κάποιο σπίτι και θέλετε πρωτίστως να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα υγρασίας και τυχόν διαρροές; H εταιρεία Monosys σας προσφέρει την λύση χάρη στην θερμογραφία.

Η μέθοδος αυτή, γνωστή και ως ενεργειακός έλεγχος, στοχεύει στην απεικόνιση της θερμικής κατάστασης του κτιρίου και σας επιτρέπει να εξετάσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να κατασκευάσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης (π.χ. θερμομόνωση τοίχων εσωτερική, θερμομόνωση τοίχων – θερμοπρόσοψη) που θα ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές απώλειες.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους ενεργειακού ελέγχου ενός κτιρίου, η θερμογραφία ανήκει στην κατηγορία των "Μη Καταστρεπτικών Ελέγχων", με τους οποίους η κτιριακή σας εγκατάσταση μπορεί να ελεγχθεί εύκολα, γρήγορα και οικονομικά χωρίς να προκληθούν ζημιές σε αυτή. Συγκεκριμένα, ο θερμογραφικός έλεγχος πραγματοποιείται με την χρήση ειδικών θερμοκαμερών οι οποίες προσφέρουν ραδιομετρικές εικόνες με σαφή διακύμανση των χρωμάτων, διευκολύνοντας κατά αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των προβληματικών σημείων της κατασκευής. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν όλα τα σώματα στο υπέρυθρο φάσμα λαμβάνεται από την θερμοκάμερα και στην συνέχεια αποτυπώνεται σε μια έγχρωμη εικόνα ώστε να γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι. Ακολουθεί η ανάλυση των θερμικών εικόνων με την χρήση ειδικών ηλεκτρονικών προγραμμάτων και συνεπώς παρέχονται ακριβείς μετρήσεις της θερμοκρασίας στα σημεία που μας ενδιαφέρουν, ώστε να διευκολυνθεί η ενεργειακή αποτίμηση.

Τα πλεονεκτήματα της θερμογραφίας

  • Είναι μία εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος μέτρησης, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο για τους ανθρώπους και τις κατασκευές
  • Προσφέρει ακριβή και άμεσα αποτελέσματα όσον αφορά στις ενεργειακές απώλειες και στις διαρροές ενός κτιρίου
  • Εγγυάται απόλυτη ακρίβεια, καθώς η ανάλυση της εικόνας γίνεται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων (Η/Υ).

Το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ενέργειας στην σύγχρονη εποχή, υποδεικνύει ότι οι ενεργειακές απώλειες κοστίζουν ακριβά. Προνοήστε και εμπιστευτείτε τον ενεργειακό έλεγχο του κτιρίου σας στους ειδικούς! Η εταιρεία μας, σας προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες θερμογραφικών ελέγχων καθώς και την κατάλληλη καθοδήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ εγγυάται για την χρήση τεχνολογικά εξελιγμένου εξοπλισμού ώστε όλοι οι θερμογραφικοί έλεγχοι να πραγματοποιούνται με πλήρη αξιοπιστία.