Το blog μας

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου με κατάλληλη θερμομόνωση

Ημερομηνία : 2/12/2019
Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου με κατάλληλη θερμομόνωση

Οι κλιματικές συνθήκες στη χώρα μας, με παρατεταμένα διαστήματα ακραίων θερμοκρασιών (σύντομοι αλλά κρύοι χειμώνες - καλοκαίρια με υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη διάρκεια), επιβάλλουν προσεκτικό σχεδιασμό για την αποτελεσματικότερη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μας (είτε πρόκειται για μονοκατοικία, για πολυκατοικία ή για απλά δώματα).

 

Για την καλύτερη διάγνωση των πραγματικών αναγκών του κτιρίου μας, προτείνεται η πλέον αξιόπιστη μέθοδος της θερμογραφίας, με την οποία μπορούμε να εντοπίσουμε εστίες ενεργειακής απώλειας και να προτείνουμε τις κατάλληλες ενέργειες για τη μείωση των θερμικών απωλειών καθώς και την εξάλειψη της υγρασίας.

 

Έχοντας ολοκληρώσει το θερμογραφικό έλεγχο του κτιρίου, μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες λύσεις τόσο για την καλύτερη θερμομόνωση (ταράτσας και τοίχων), καθώς και για την αποτελεσματικότερη στεγανοποίηση που θα εξαλείψει τα αρνητικά φαινόμενα που προκύπτουν από τη συσσώρευση υγρασίας (μαυρισμένα ταβάνια και τοίχοι, μούχλα κλπ).

 

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης ταράτσας και θερμοπρόσοψης τοίχων, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του σχετικού κόστους (λιγότερα χρήματα για πετρέλαιο ή/και κλιματιστικά). Επιπλέον, αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς παράγοντες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας, και την απόκτηση του σχετικού ενεργειακού πιστοποιητικού.

 

Μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν σημαντικές επιδοτήσεις για ενέργειες που αποσκοπούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τους. 

 

Για οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με τις εργασίες θερμομόνωσης που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.