Το blog μας

Πετροβάμβακας : ένα άριστο μονωτικό υλικό

Ημερομηνία : 4/01/2022
Κατηγορία : Μονώσεις τοίχων
Πετροβάμβακας : ένα άριστο μονωτικό υλικό

Η εταιρεία Monosys πρεσβεύει μία αρχή : κάθε άριστη εργασία μόνωσης συνδυάζει την τεχνογνωσία του συνεργείου που την αναλαμβάνει, σε συνδυασμό με τη χρήση κατάλληλων - και υψηλής ποιότητας- υλικών. Για αυτό και στην εταιρεία μας χρησιμοποιούμε τον πετροβάμβακα, ένα άριστο μονωτικό υλικό.

Ο πετροβάμβακας είναι ένα ινώδες μονωτικό υλικό, που χρησιμοποιείται στις οικοδομές αλλά και σε τεχνικές εφαρμογές. Αποτελείται από ίνες οξειδίου πυριτίου - αλουμινίου και έχει θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. 

Αν και οι ίνες αυτές καθαυτές είναι αγωγοί της θερμότητας, ο συνδυασμός τους στον πετροβάμβακα περιέχει τόσο μεγάλο ποσοστό ελεύθερου χώρου (αέρα) που ακόμη και όταν συμπιέζονται σε ρολά ή σε πλάκες, ο πετροβάμβακας έχει εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες.

Είναι άκαυστος και μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασία μέχρι 1000 °C. Λόγω της ιδιότητάς του αυτής, ο πετροβάμβακας χρησιμοποιείται σε διατάξεις πυροπροστασίας.

Η εταιρεία μας αξιοποιεί τον πετροβάμβακα σε συστήματα εσωτερικής θερμομόνωσης, για την καλύτερη δυνατή μόνωση του κτιρίου σας.

Κάθε εφαρμογή μόνωσης για να είναι ποιοτική και να αντέχει στο χρόνο, χρειάζεται εμπειρία και γνώση της εφαρμογής των υλικών που χρησιμοποιεί. Η εταιρεία μας είναι σε θέση να σας προτείνει τις πλέον κατάλληλες εφαρμογές του πετροβάμβακα για τη μόνωση του κτιρίου σας.

Θωρακίστε το σπίτι σας με πετροβάμβακα, προσφέροντας απόλυτη προστασία θερμομόνωσης, ηχομόνωσης αλλά και πυροπροστασία! 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας λύσουμε κάθε απορία σχετικά με τη θερμομονωτική δύναμη των υλικών που επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε.